ArkivCentrums styrelse

Torgny Larsson (ordförande)
Pappers avd 52
Ur-örebroare. Uppvuxen på landet vid sjön Lången. Nu boende vid gamla Kartongbruket. Gift med Eva och en vuxen son Love. Har bakgrund som pappersbruksarbetare och har mångåriga uppdrag i facket och politiken både lokalt, regionalt och nationellt. Ordförande i Folkrörelsernas Arkivförbund 2011. Nu ledamot i det relativt nybildade Svenska Arkivförbundet. Ledamot i tidskriften ARKIVs styrelse. Sedan 2019 ordförande i ArkivCentrum. Var sakkunnig i Arkivutredningen. Ordförande i Regionfullmäktige sedan 2014. Engagerad i Nordenfrågor, orientering och gillar att baka matbröd.
Lise-Lott Alm
Svensk Handel Örebro Köpmän

Stefan Backius
Enskild medlem
Lektor i historia, studierektor och programledare för masterprogram i historia på Karlstads universitet med särskilt intresse för industriregionen Bergslagen under efterkrigstiden.

Anders Bro
Region Örebro län
Jag är gift med Pia och har två vuxna döttrar. Bor i Örebro men det mesta av min fritid tillbringar jag på en fäbodvall i skogarna i Malung där min fru har sina rötter. Det blir mycket hjortronplockning och jag älskar att hugga i skogen. För att upprätthålla mina västgötska rötter är jag medlem i Föreningen för Västgötalitteratur och äter ofta grynkorv. Jag är doktor i statsvetenskap och anställd av Region Örebro län för att regionalt, nationellt och internationellt stötta framväxten av sociala företag. Jag är medlem i EU-kommissionens expertgrupp för social ekonomi och socialt företagande.
Marie Danielsen
Enskild medlem
Tidigare bibliotekschef vid Örebro universitetsbibliotek. Bibliotekarie och fil. kand. i historia och litteraturvetenskap.
Jimmy Engren
Örebro universitet
Historiker, norrbottning i förskingringen och hemmahörande på Lillån i Örebro sedan 2014. Har bott i USA, på Nya Zeeland och på olika platser i Sverige innan familjen slog ner bopålarna i Närke. Gift med Maria och har fem barn. Har bakgrund som gymnasielärare i svenska och historia. Disputerade på en avhandling i historia vid Växjö universitet 2007. Universitetslektor sedan 2012; först vid Luleå tekniska universitet och sedan vid Örebro universitet. Min forskning har framförallt behandlat migrationshistoria och arbetslivshistoria. Utöver arbete i skolan och på universitet har jag också haft anställningar vid museer och arkiv och har deltagit i produktionen av ett par utställningar samt i ett dokumentationsprojekt. Är just nu enhetschef för humaniora vid Örebro universitet. Ledamot i ArkivCentrums styrelse sedan 2016.
Egon Harfeldt
PRO Kultur
Född och uppvuxen i Kumlaby på landet utanför Kumla 1949. Bor sedan 1984 i Örebro, först i Gamla Hjärsta och numera i Mellringe. Gift med Eva-Lena, har två döttrar och tre barnbarn.
Har jobbat inom bankvärlden i lite över 40 år. Jag har haft en hel del styrelseuppdrag inom såväl företags- som föreningsvärlden. Bl a i Arkivcentrum i dryga 20 år och t ex 20 år i Örebro Läns Fotbollförbund.
Har numera bara några få uppdrag kvar varav Arkivcentrum och ÖVAAB är två. Jag är idrottsintresserad och gillar musik och film samt att resa. Gillar också att laga mat och förstås att umgås i familjen och med vänner.
Annelíe Henriksson
Karlskoga kommun
Uppvuxen i Småland, söder om Jönköping. Bor nu i Karlskoga med min make Janne och vår dotter. Har läst på Örebro universitet och har en magisterexamen i historia och har även läst arkivvetenskap på Mittuniversitetet. Har arbetat som arkivarie i snart 20 år varav drygt 15 år på Karlskoga kommun- och folkrörelsearkiv. På fritiden umgås jag helst med familjen, besöker skog och mark, tränar och semestrar gärna på västkusten. Tycker även om musik (spelar lite piano och gitarr), släktforskning, att måla och går gärna på dotterns balettuppvisningar. Pysslar även om vår gosiga katt och våra tre busiga undulater.

Liz Hultgren
Föreningen Norden Örebro

Göran Janzon
Evangeliska frikyrkan
Uppväxt i Västerås och Stockholm. Boende i Stora Mellösa sedan 1976. Gift med Irma, tre vuxna barn. Studerat teologi i Frankrike och senare i Uppsala (teol dr i missionsvetenskap). Från 1970 växelvis engagerad i teologisk utbildning i Centralafrika och i Örebro (Örebro missionsskola/Örebro Teologiska Högskola) som lärare och tidvis rektor. Under de senaste dryga tio åren har jag varit ansvarig för arkivering inom Evangeliska Frikyrkan. Sitter i ArkivCentrums styrelse sedan 2009. Gillar att läsa och syssla med min boksamling.
Inger Lindqvist
Alnängarnas koloniträdgårdsförening
Örebroare som är styrelseledamot sedan 2011. Jag har en yrkesbakgrund som ekonom/controller i vitt skilda branscher, t ex stora internationella koncerner inom tillverkningsindustrin och från Sveriges sydligaste gruva. Jag har också arbetat med fastighetsförvaltning, med EU:s strukturfonder på Tillväxtverket och som administrativ chef på Handelskammaren Mälardalen. Jag hann jag dessutom med en period inom kultursektorn på Örebro Teater. Flera av mina arbetsgivare har lämnat sina arkiv till ArkivCentrum, så jag fick kontakt med arkivet från det hållet från början. Min nyvunna fritid som pensionär tillbringar jag gärna på min kolonilott, Friskis & Svettis eller på flygklubben. Jag lever själv, har två vuxna barn och tre barnbarn som jag gärna delar min tid med.
Cecilia Lönn Elgstrand
Örebro läns bildningsförbund
Jag är länsbildningskonsulent hos Örebro läns bildningsförbund, folkbildningens intresseorganisation.
Jag har småländska rötter, är uppvuxen i Västergötland och har varit Örebroare sedan 2006. Är journalist och fotograf i grunden men har också jobbat med politik och kultur.
Är engagerad i olika samhällsfrågor, i mina barns intressen och gillar musik, konst och design och att se på handboll.
Conny Sandberg
Örebro läns hembygdsförbund
Min äldsta kända släkting kom från Belgien som kolare på 1600-talet till Snavlunda. Den trakten har sedan dess varit min hembygd. Bor nu i Örebro sedan en son övertagit släktstället. Dagledig sedan 2012 och har dessförinnan jobbat både i statlig myndighet och bank. Styrelseledamot i ArkivCentrum sedan 2003 (Folkrörelsearkivet). Ordförande i Lokalhistoriska sällskapet, v ordförande i Sveriges Hembygdsförbund, ledamot i Örebro läns Hembygdsförbund och Länsmuseernas samarbetsråd. Värnar kulturarvet och tar gärna en biltur till någon bilträff, när vädret så tillåter, i min Alfa Romeo.

Ingemar Söderström
Strängnäs Stiftshistoriska sällskap
Ingemar Söderström föddes i Norrbotten. Han är präst och teologie doktor och har bland annat varit rektor för Svenska kyrkans pastoralinstitut i Uppsala och kyrkoherde i Örebro pastorat. För närvarande är han vice ordförande i Strängnäs stiftshistoriska sällskap. Han håller ofta gestaltande föreläsningar om reformatorn Olaus Petri.

Gertrud Åstrand
Kumla kommun
Gertrud Åstrand är enhetschef för kulturavdelningen i Kumla kommun.
Elinor Magnérus
adjungerad sekreterare

Revisorer
Ulf Marcusson
Region Örebro chefsförenings seniorgrupp

Anders Olsson
Lokalhistoriska sällskapet i Örebro län

Revisorsersättare
Anders Nordström
Örebro teater

Jan Klingberg
Lokalhistoriska sällskapet i Örebro län


Foto: Emma Ode, ArkivCentrum Örebro län